Wednesday, October 7, 2009

Kawen dan Slide Titas..



lagu torn besh!!


Suatu hari di pusanika.....


Awak…shafiq kan?

Erk..ye saya?

Saya nak ajak awak

Ajak?

Nak ikut tak?

Ikut? Eh jap..tetiba je..awak ni sapa? Satu kolej ngan saya ek?

Tak lah..nak ikut tak?

Lor..nak ikut mana? Cam nak culik jer?

Jom la..kita kawen..

Erk..kawen apanyer (abis aku)..Kenal pun tak...

Ala..saya tau..awak selalu check profile saya kat facebook..Awak minat kat saya...

Eh..bila masa lak..lagi pun fb mana leh check? Friendster boleh la..tipu ni..

Ye la..saya tau...tak kira..kena ikut gak..

Tak boleh..isnin depan submit drawing..kertas pun tak beli lagi ni..

Ala..drawing I leh tolong buat..

(Oh tidak! Malapetaka apakah ini)

Jom..jom…Naik kete saya..Parent saya dah tunggu kat rumah..

Tak boleh..project landscape ni memang takleh delay..mengamuk en irfan ngan dr nan nanti..dah la aritu saya merepek masa buat poem..

Alaa..takpe nanti kita ajak diorang kenduri kawen kita nanti..tak pun suh jer en irfan jadi pengapit..leh makan ngan pengantin nanti..

Tak boleh..en irfan tak makan udang..

Takpe..kita suh catering wat gulai itik..

Itik?? Aa’ah..itik en irfan suka..

Jom la…sekarang..

Tak boleh..esok present Titas..slide lagi 4 tak siap ni…report tak buat lagi..

Alaa..you pakai jer slide I..I dah present minggu lepas..

You ni merepek apa? Kita set lain2..I set 11..You?

Set 78..Ala..tak kira..you kena ikut jugak..

Tak boleh..umi..ayah I…family..tak tau lagi ni..jadi si tanggang I nanti..

Tak kira..you kena ikut jugak…suma dah ready tau..tok kadi..hantaran…I dah jemput suma..malu la I nanti..

(Pedulik hapa aku)

Sampai ati you cakap camtu..

Erk..kan I dah type dalam kurungan tu…maksudnya I cakap dalam hati la..

Oh..pandai you nak jaga hati I..sayang jugak you kat I ek..

Erk..Apakah? Bomba!! Fire Drill!!

Dah la..BMW I dah ready kat PTSL tu..lepas ni kita pegi amin..You packing mana yang patut..Baju-baju lain kita beli kat butik..You cakap jer..Poul Smith, Armani..I tanggung semua..

Wah..kayanya you…anak tan sri ke apa ni?

Atas lagi dari tan sri..tapi bukan title beli tau…Jom cepat…family I dah tak sabar nak jumpa You ni..Jom kita pegi kolej you..

Eh bahaya..kolej I banyak beruk..abis nanti..you tak takut ke?

Tak..kat umah I memang bela beruk..mini zoo lagi..

Tak boleh la..Tunggu la I grad dulu..

Lama la nak tunggu you…dulu diploma…skrg degree..bila nak abis? Pas ni apa lak? Master? Phd?

Dah memang camtu..I bukan pandai..masuk matrik..cam you..

I stpm la..

Oh..tak tau pulak..

Dah memang I tak penah bagitau..

Betul2..

Dah..pasal keje..You takyah bimbang..lepas ni keje jer kat opis papa I..

Tapi I nak jadi architect gak..cita-cita tu..kena gak..

Tak pe..nanti I suh papa sponser you study oversea..You nak kat mana? You mesti nak kat Manchester kan? I tau…

Ok gak tu..tapi boleh tak..papa you sponser I..tapi I takyah kawen ngan you?

Sampai ati…(menangis cam dalam sinetron ina)

Eh..jangan la nangis lak..malu la..ramai orang kat pusanika ni…nanti apa lak orang kata..

Biar orang kata..You tak sayang kat I..

Bila masa pulak I penah sayang kat you..eh, nape tetiba kita cakap I, you ni…

Mana I tau..you yang type..Ngok apa you ni?

Amboi..sesedap jer kata I ngok..

Abis tu yang you tanya soalan-soalan mengarut tu nape?

Eh..sapa yang mengarut sekarang? You ke I? Ntah dari mana you datang…tetiba ajak kawen..

Kan you gak nak publish entri kat blog you ni..

Tau la nak publish entri..Tapi takkan citer camni..

Dah tu..you asyik cakap takde idea jer..dari bulan pose lagi you tak update-update blog you ni tau..

Oh..lupa lak..ari tu bz project mussolla…mana sempat..

Oh..you upload gambar-gambar kat fb tu boleh pulak..

Tu upload jer..takyah nak fikir-fikir…

Abis tu..Tag awek-awek tu apa?

Eh, suma orang yang I kenal I tag la…

Ah..I tak kira..I nak merajuk..

Lor..Ingat dah nak ending citer ni..Ni nak merajuk lak..makin panjang la citer..

Apa susah..you takyah pujuk…biar jer I camni..Dah la I suh lukis muka I tak lukis-lukis gak..

Dari I lukis you..baik I draw elevation ke section B-B’ ke..buble diagram ke?

Oh..tersentapnya I…You samakan I dengan buble diagram yang hodoh tu..

Takde la 100% sama…You pun pandai sentap ke? I ingat dak studio I jer pandai guna sentap..

Dah la..blah la you..tak jadi la kawen camni..lepas ni kalau jumpa I kat PTSL ke Dectar ke DG ke Zaba’ ke..jangan tegur I..

Ok jer..Abis pun..leh sambung wat slide titas.. :P




18 comments:

  1. ko da xsabar nak kawen sgt ke??

    ReplyDelete
  2. dia dah tuaaaaaaa
    doakan dia cepat kawen.hahaha

    ReplyDelete
  3. tp dia xnak ngaku dia tua..heee~

    ReplyDelete
  4. erin > haha..pe lak tak sabar..

    ReplyDelete
  5. yanafia > tua ke? baru 23 kak :P

    ReplyDelete
  6. ::Mish ShaZz:: > he..thanks ;)

    ReplyDelete
  7. hahaha..musti lame pk nk wat cite..tu psl payah nk update..ish3~
    neway nice story..^_^
    (kawen jgn lupe ajak..lalala~)

    ReplyDelete
  8. y@n@ M!B > he..thanks...mmg lama betol tak update..cik yana kawin yg conform kawen dulu..jgn lupa jemput gak..:P

    ReplyDelete
  9. muahaha~~
    ingatkan citer ni betul2 berlaku antara lelaki dan perempuan..
    ape daaa~~ :)

    ReplyDelete
  10. yela tiba2 wat entry pasal kawin..da xsaba2 ke??
    ade calon da eyh..??hee~;P

    ReplyDelete
  11. - m!ss_yaNa - > he..ilusi semata-mata ni..

    ReplyDelete
  12. eRiN > uih..calon tiap-tiap ari jumpa..kat fac..kolej..zaba..kajai..haha..mana lagi aku tak sebut..stesen komuter..bla2..

    ReplyDelete
  13. kat kolej lain ko xsebut..amin,ibu zain,keris mas bla2..
    so mkne nya calon-calon tu ade dkt tmpt yg ko sebut tu la eyh??heeee~

    ReplyDelete
  14. ingat kan cite betul .
    rupa nya rekaan semata2.
    cehh ..

    owh ye . anis dah tkr blog.lalallaaa

    ReplyDelete
  15. eRiN > haha..tu contoh la..sbb kolej len aku tak penah p pon..eh..amin aku tak sebut ke? haha

    ReplyDelete
  16. Anis > he..ye ke..nanti sy follow..

    ReplyDelete
  17. kurang keje eh?
    nk akak tlg tambah keje? :D

    ReplyDelete