Monday, April 12, 2010

Exam dilupuskan..


megan musang

Alangkah bagus
kalau takde
final exam

Boleh ke?

Datang dengar lecture jer..
Pastu balik..
Cuti semester..

Best-best..

Tapi..

Kena ganti dengan assignment..
Mesti berlambak-lambak jadinya..

Dah la assignment yang normal banyaknya ni pun dah wat last minute..
Campur lak assignment yang berlambak-lambak..
Jadi lah berminute-minute dan bertimbun-timbun..

Fuhh..

Baru sebut pun dah cam tak larat nak wat..

Aku penah tanya pendapat studiomate aku..

"Ko rase nape la ada final exam"

"Aku rasa sebab lecturer tu dendam..dulu dia penah fail..pastu dia nak bagi kita fail gak.."

Bernas sungguh jawapan studiomate aku..

Musim-musim exam ni macam-macam idea muncul..

Nak suh PTSL bukak 24 jam la..

Ingat 7 eleven ke? Slurpy pun sampai pukul 10 jer..eh..apa kaitan..

Time exam baru nak pegi ptsl..he..aku pun sama..tapi aku rasa baik lagi study kat bilik..

Sebab bila orang-orang yang tak biasa study ptsl, study kat ptsl..

mereka akan digolongkan dalam golongan baru-baru berjinak..(jinak ni apa maksud dia?)

atau bahasa FIFA'10 atau PES'10, beginner..

mereka akan bising..tidak seperti orang-orang yang telah lama jadi semi-pro di PTSL..

Oleh itu..kepada beginner-beginner..diam sikit..

Cara study untuk exam sekarang pun dah lain..

Kalau masa sekolah dulu..

Malam exam la nak wat peta minda..

Dan semua orang wat peta minta yang sama..sejibik..

Alangkah baik kalau setiap sorang dalam kelas dulu wat satu subtopic..

Pastu pass kat member-member..photocopy..jimat masa..

Tapi sebab masa dengar bengkel cemerlang PMR dulu..

Penceramah tu tak cakap camtu..dia cakap setiap orang kena wat peta minda..

Maka kita pon ikut..

Peta minta..oh peta minta..tulisan jer lain..

Tulisan straight..italic..ada yang nak ke italic..tapi degre dia tak cukup..kiranya ital la nama dia..

Ada yang tulisan Blues Untuk Aku..aku pun..lawa tulisan ni..

sampai cikgu arina marah aku..

sebab huruf kecik besar, besar kecik..siap ada garis lagi..ntah apa-apa..

Sekarang mudah..type jer..nak apa? Times New Roman? Calibri? Arial?

Size? 12? 14? anytime..

Trend di ukm..

Sekarang ni mana ada orang print note-note dah..

Suma baca kat slide power point lecturer bagi..

Oleh sebab itu, peluang log in facebook dan yahoo messenger lebih cerah..

Bayangkan kalau tetiba takde letrik..

Ada ke bateri laptop tahan 24 jam? Laptop aku 15 minit jer..

walaupun tulis kat symbol bateri tu 2 jam remaining..

Kalau nak pegi print time tu pun dah terlambat..

Sebab printer-printer pun pakai letrik..

Bukan pakai bateri energizer..atau bateri kereta cam kat pasar malam..

Selamat masuk exam sume..

jangan tinggal kad metrik..

tinggal pen takpe..

leh pinjam :P




6 comments:

  1. good luck to you..wah!!menyimpang jauh ye..tajuk asal final exam..tapi menyimpang ke 7 eleven dan siap PES '10 lg..nk tgelak jgak tgk ragam manusia le nk ambk exam..klu x de final exam,alamak nye mmg kite pon study x pnah nk serius la..

    ReplyDelete
  2. ouh skrg musim exam ke..hehe..gud luck ye..^_^

    stdy smart not hard...smbl stdy mkn aym grg crispy+cekelat cadbury..mudah msk ilmu *tiba*

    ReplyDelete
  3. Rozuan Ismail > haha...gud luck tp you to..camana paper Rozuan? ok?

    ReplyDelete
  4. y@n@ M!B > aah yana..demam exam..huhu..nak cakelat skit??

    ReplyDelete
  5. merepekla ko tym2 nk exm ni...pe kes?haha

    ReplyDelete
  6. daylachan > haha..kawe gini sokmo..

    ReplyDelete