Wednesday, October 28, 2009

promote akak


malam minggu manifestasi seni, dectar

idi,seorang budak laki umur dalam 6-7 taun kot dan aku


bang, berat tak camera tu..
eh, aah..leh tahan la..
oo..baik pakai yang kecik..kat umah sy ada..
camera tu lagi best..dia leh cari kalau muka senyum..
kalau orang tu tak senyum? he

kena senyum gak..kalau tak..tangleh tangkap..tp kalau idi nak pakai mak tak kasi, leh pakai time raye jer..
oh..he..mak takot rosak kot..
alaa..kak teh guna leh lak..
he..kak teh guna sebab nak buat kerja sekolah tu..
ye ke? takde pun..
erm..idi datang ngan sape?
mak ngan babah..
oh, diorang kat mana?
kat sana..
oh, ok ok..he
bang, nanti amik gambar kak teh..dia no 7
hah? no 7?
erm..ntah..dia ckp dia no 7
erk..ok ok
abang kenal kak teh?
kenal-kenal (penat dah layan)
masa menari dia beratur no 3..
hah? no 3 apa pulak?
1, 2, 3 laaa
erk..ok ok..ye ye..no 3
abg satu kelas ngan kak teh ke?
tak..kelas lain, tapi satu rumah sukan(kah..kah..)
oh..idi ari tu dapat no 4 masa lari time sukan..satu lagi nak menang
idi tak makan biskut tiger ni..sebab tu tak power (kah..kah..amek ko)
hah..biskut?
erk..tak2..silap cakap (nanti tak pasal-pasal kena explain pasal biskut lak)
abang..abang suka kak teh tak?
suka?
cinta kat kak teh
hah? (ko merepek apa ni?)
kak teh cantik..
aah..cantik-cantik..tapi dia dah ada boyfriend..
eh..takde..idi tau..mak pun tak kasi..babah pun..
oh..bagus-bagus..
abang usha la lah kak teh..
wah..haha..usha tu apa? abg tak tau..
usha tu cium-cium..
haha..(apa ko merepek ni budak) mana idi tau ni?
kawan sekolah bagitau..cikgu pun bagitau..
hahaha..cikgu bagitau? kah2..
ok ek idi..nanti terlepas lak nak amik gambar kak teh..
ok..dia no 7!
ok.. no 7..
k..last..nak amik gambor idi..senyum..
ok..



candid kak teh dan idi..(memang cun la kak teh idi...aisey.. :P)

14 comments:

  1. kak teh pulak...hmm..
    sape la tu..
    beria je..HAHA

    ReplyDelete
  2. erin > aisey..nama betul kak teh pun aku tak sempat tanya idi..rugi2..kah2

    ReplyDelete
  3. g search gbr kt google, kut2 leh tau details sume..ngee~ ^_^

    ReplyDelete
  4. wkakaka...=))
    lawaklah, btl ke x ni,
    mcm tipu ade, mcm btl pn ade..

    ReplyDelete
  5. y@n@ M!B > google kak teh, kak teh len lak kuar nanti..kah2..

    ReplyDelete
  6. Natasya Alhabsyi > aahh...tipu ni..jgn caye..heh

    ReplyDelete
  7. salam ziarah ,
    huhu~~ lawak cter neh..
    bahaye tul adik die.. promote kakak
    hihi ~~

    ReplyDelete
  8. haha comel jer budak tu.
    baru tau usha2 tu maksud die cium2 haha

    ReplyDelete
  9. comel la dk nih...
    byk celoteh...haha

    ReplyDelete
  10. nur husna > salam..he..bagus per promote akak..hehe..husna nak dodol 3 segi..heee

    ReplyDelete
  11. notso_violet : seindah bunga seri pagi > aah..dia cakap cikgu dia yg ajar..haha..

    ReplyDelete
  12. daylachan > byk sungguh..tak larat layan..hope dapat jumpa akak..eh..dia lg.. :P

    ReplyDelete
  13. hahahaha...
    cm haram je adik die....
    hbs r ko shaf..
    adik die da berkenan..
    tu belom jmp mak n babah die g...
    hahahahaha

    ReplyDelete
  14. hati bunga > kalau jumpa mak ngan babah dia ritu kira jadi terus dah..kah2

    ReplyDelete