Thursday, August 29, 2013

This Is Wakaf Che Yeh

tiap kali balik kampong kelantan
mesti pegi bazzar malam wakaf che yeh
kira grand bazzar la
sebab lagi gempak dari uptown, downtown, uppertown, bla2
kalau tak pegi
maka tak lengkaplah kepulangan itu

family aku beruntung 
sebab rumah che zie (mak sedara aku)
location rumah memang mengadap bazzar ni

kiranya sepupu aku
aiman ngan haziq
abang long dan abang ngah wakaf che yeh ni
manakala ayoh li (pak sedara aku) sebagai ayahanda
nampak tak?
family-family ku gangster
Haha

kadang-kadang aku pon tak tau 
aku pegi cari apa kat bazaar ni
cam takde hala tuju pon ada

umi aku pon selalu tanya
"gi wat gapo gak wakaf che yeh?"

aku jawab
"sajo jale, bele2 gi jupo che zie nga ayoh li"

famousnya wakaf che yeh ni kat kelantan
sampai ada dikir barat
'ambo ghaso bekene' ada mention wakaf che yeh

best kot lagu ni
roomate aku dulu memang nyanyian tetap lam bilik
termasuk bilik air
ambo ghaso bekene ni maksud lebih kurang I think im falling in love with you

ni lagu dia megat nordin - ambo ghaso bekene
http://www.youtube.com/watch?v=jVxTIi3hjVQ

sebelum ni kebanyakan jersey man united 
aku beli kat pengkalan kubur
pengkalan kubur tu tempat apa pulak
Haa
next entry kalau aku rajin

sekarang jersey memang aku beli
kat sini je
harga pon lebih kurang je
leh kautim

dulu memang belambak member kirim
tiap kali aku balik
tapi sekarang sejak naik kapal selam
jarang-jarang dah
7 kilo je leh wat naik
kopok2 benda len yang
umi aku masuk lam beg aku pun dah 8 kilo
mana nak muat dah

tapi yang paling penting lagi murah 
dari kat KL ni
kat KL punya harga dah cam harga original nike

selain itu ni merupakan factory outlet 
untuk kasut-kasut onitsuka tiger aku
selipar-selipar
dan juga speck ray-ban
takyah pegi JPO pon

adik aku ngan sepupu aku memang
alert je design2 footwear baru yang ada sini

masa aku wat practical time diploma dulu
alhamdulillah sempat terlibat
lam design process bazzar wakaf che yeh ni
walaupun dah final phrase; canvas roof design bla2 

sebelum ni bazzar ni cam bazzar biasa je
cam uptown, downtown
sekarang dah gah
sebab lain bazzar ni memang strategik lokasinya
orang KB, Pasir Mas, Tumpat
suma leh datang

sekarang ni kalau orang bercuti kat kelantan
confirm akan pegi wakaf che yeh

bila aku jawab soalan orang kelantan
rumah aku kat wakaf bharu
mesti diorang tanya balik
"sebelah wakaf che yeh ke?"
haha
lain-lain

banyak lagi wakaf-wakaf kat kelantan ni
tu tak gitau wakaf mek zainab lagi
lagi la pening nak menjawab kat mana
tu tak temasuk lagi kedai lalat, pendek
haaa
unique2

jadi kalau datang kelantan
shopping lah kat sini
apa salahnya bantu orang melayu meniaga
kalau mahal gedabak takyah beli

sebab tu elok ajak sekali sedara mara/member dari kelantan
kalau nak shopping kat sini
jadi process tawar-menawar tu leh 
berjalan lancar lam loghat kelate


brother ni jual sikat rambut magic

ni la factory outlet..haha











onitsuka tiger

ombak rindu


1 comment: